Ești asigurat CAS? ScanMed deține contract CASMB și oferă decontări neliminate pentru cele 7 tipuri de Monitoare.AFLĂ MAI MULTE

Investigatii prin Rezonanta Magnetica (RMN)

Investigatii prin Rezonanta Magnetica (RMN)

Aparatura de ultima generatie 2022

Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) este o tehnica imagistica de ultima generatie ce foloseste un camp magnetic puternic si unde radio pentru a furniza imagini cu rezolutie inalta ale regiunii din corpul uman selectate, oferind detalii anatomice si ale patologiei sau leziunii relevante cu acuratete si precizie

Tehnica nu foloseste radiatie ionizanta (raze X) si este considerata sigura pentru pacient, in special pentru persoanele care necesita examene seriate multiple pentru urmarirea afectiunilor lor. Aparatura folosita in centrele noastre este de generatie noua, oferind imagini cu rezolutie crescuta.

In urma investigatiilor pacientul primeste:

  • un rezultat in format A3 (pe loc)
  • un DVD cu imaginile rechizitionate in timpul procedurii (pe loc)
  • interpretarea imaginilor in maximum 72 ore de la procedura
0317 100 141
RMN
Cele Mai Mici Preturi din Bucuresti

Lista Preturi

Denumire: Pret (RON):
RMN PELVIS CU PROTOCOL DE FISTULA PERIANALA 890 RON
RMN PELVIS CU PROTOCOL DE FISTULA PERINEALA 890 RON
RMN PELVIS CU INSTILARE -
RMN PELVIS PROTOCOL ENDOMETRIOZA(FARA INSTILARE) 790 RON
RMN PELVIS MULTIPARAMETRIC DE PROSTATA NATIV 790 RON
RMN PELVIS CU JONCTIUNE ABDOMINALA 740 RON
RMN ORGANE GENITALE MASCULINE(TESTICULAR/PENIAN) 890 RON
RMN ABDOMEN INFERIOR-PELVIS 640 RON
RMN ABDOMEN SUPERIOR 640 RON
RMN ABDOMEN SUPERIOR SI ABDOMEN INFERIOR 940 RON
RMN ABDOMEN SUPERIOR + COLANGIO RMN NATIV 720 RON
RMN COLOANA CERVICALA + PLEX BRAHIAL 940 RON
COLANGIO RMN 400 RON
RMN COLOANA LOMBARA 540 RON
RMN COLOANA TORACALA 540 RON
RMN COLOANA CERVICALA 540 RON
RMN COLOANA LOMBARA SI TORACALA 790 RON
RMN COLOANA LOMBARA SI CERVICALA 790 RON
RMN COLOANA TORACALA SI CERVICALA 790 RON
RMN COLOANA INTEGRALA 1040 RON
RMN COLOANA LOMBARA + ARTICULATII SACROILIACE 840 RON
RMN COLOANA CERVICALA + PLEX BRAHIAL 940 RON
RMN COLOANA LOMBARA + PLEX SACRAL 1040 RON
RMN CEREBRAL 540 RON
RMN CEREBRAL-ANGIO IRM 640 RON
RMN CEREBRAL + ORBITE NATIV 720 RON
RMN CEREBRAL + URECHE NATIV 720 RON
RMN CEREBRAL + SINUSURI NATIV 720 RON
RMN CEREBRAL CU PROTOCOL DE EPILEPSIE NATIV 740 RON
RMN CEREBRAL + HIPOFIZA 790 RON
RMN CEREBRAL CU PROTOCOL DE NEURO-NAVIGATIE 940 RON
RMN CEREBRAL+RMN REGIUNE CERVICALA (GAT) 990 RON
RMN CEREBRAL SI COLOANA CERVICALA 910 RON
RMN ORBITE NATIV 490 RON
RMN URECHE NATIV 490 RON
RMN SINUSURI NATIV 490 RON
RMN REGIUNE CERVICALA (GAT) 690 RON
RMN HIPOFIZA 490 RON
RMN UMAR 640 RON
RMN ANTEBRAT 690 RON
RMN BRAT 690 RON
RMN COT 690 RON
RMN MANA / POLICE 790 RON
RMN MANA/PUMN 690 RON
RMN COAPSA 690 RON
RMN GENUNCHI 590 RON
RMN GAMBA 690 RON
RMN GLEZNA 690 RON
RMN ANTEPICIOR 740 RON
RMN BAZIN 690 RON
RMN COCCIS 690 RON
RMN ARTICULATII SACROILIACE 640 RON
RMN ARTICULATII COXOFEMURALE 690 RON
RMN SAN UNILATERAL 650 RON
RMN SAN BILATERAL 940 RON

Alte Preturi:

Denumire: Pret (RON):
SECVENTA ANGIO/SEGMENT 300 RON
SECVENTA PROTOCOL EPILEPSIE 200 RON
SECVENTA PROTOCOL PROSTATA MULTIPARAMETRIC 400 RON
SUBSTANTA DE CONTRAST RMN 250 RON
CD RMN 60 RON
TAXA DE CLAUSTROFOBIE 200 RON
TAXA DE GREUTATE / SEGMENT 150 RON
TAXA ANTENA SPECIALA RMN 150 RON
TAXA DE URGENTA RMN 200 RON
produs in februarie 2022

RMN Siemens Magnetom Sempra

RMN

Prezintă cele mai noi tehnologii RMN care vă oferă imagini rapide, silențioase și precise.

MAGNETOM Sempra a fost conceput pentru a oferi calitate înaltă constantă, a extinde capacitățile clinice și a oferi certitudine asupra examinarilor.

Configuratia tehnica a aparatelor permite efectuarea unor investigatii de mare precizie si inalta performanta.

Acest aparat se deosebeste de aparatul RMN conventional prin mai multe elemente:

  • pana la 97% reducerea zgomotului in timpul investigatiei;
  • sistem inovator Brain Dot Engine, Large Joint Dot Engine si Spine Dot Engine pentru imagini la rezolutie HD superioara;
  • aplicații de tehnologie avansată care permit efectuarea investigațiilor complexe(explorari neurologice : difuzie, perfuzie și spectroscopie deosebit de util în patologia tumorală și vasculară cerebrală, explorări cardiovasculare, explorari ,musculo-scheletale, explorarea sânului, explorarea prostatei, etc.).

MAGNETOM Sempra este conceput pentru a oferi calitate înaltă constantă, a extinde capacitățile clinice și a oferi certitudine asupra examinarilor. Examenele creierului, coloanei vertebrale și musculo-scheletal reprezintă 75% din cazurile zilnice din clinica. Pentru aceștia, MAGNETOM Sempra este echipat perfect pentru a oferi o consistență fiabilă datorită celor trei motoare de flux de lucru Dot.

Combinând acest lucru cu examene mai rapide(examinari care pot dura 10 minute) și un nou concept inovator de servicii, MAGNETOM Sempra asigură investigatii ultraperformante la timpi redusi de examinare.

Fiecare pacient este unic. Tocmai de aceea MAGNETOM Sempra simplifică procesele și oferă profesioniștilor din domeniul sănătății control total și flexibilitate cu fluxurile de lucru automatizate În plus oferă rezultate consistente și reproductibile bazate pe anatomia pacientului.

Totodata, impreuna cu RMN-ul Siemens Magnetom Sempra, Clinica Scanmed a achizitionat si sistemul Syngo-via RMN.Cele mai avansate soluții de procesare imagini de la Siemens. Instrumentele puternice din fluxul de lucru sunt esențiale în procesul de diagnosticare de inalta performanta. Syngo.via integrează instrumente și algoritmi avansați, oferind medicului radiolog un centru de control inteligent, pentru rezultate de inalta precizie

Magneton
Intrebari si pregatire

Informatii Investigatii Rezonanta Magnetica (RMN):

Examenul RMN nu necesita pregatire speciala. In mod obisnuit, nu este necesar un regim alimentar special inaintea efectuarii investigatiei. Va puteti desfasura activitatea obisnuita si sunteti sfatuiti sa luati medicatia curenta prescrisa de medicul dumneavoastra. Pentru RMN abdominal este posibil sa fiti rugat sa nu mancati cu 2-3 ore inainte de examinare.

Inainte de examinare, sunteti rugati sa completati un chestionar cu informatii legate de motivul examinarii si eventuale contraindicatii pentru RMN. Vi se pot cere analize de sange recente, in special ureea si creatinina, indicatori ai functiei renale; in functie de valorile acestora,este permisa sau nu injectarea de substanta de contrast paramagnetica iv. Obiectele metalice (ceasuri, chei, monede, bijuterii) sunt atrase puternic de magnet, va pot rani si sunt interzise in sala de examinare RMN.

Prezenta acestora poate compromite calitatea imaginilor. Aparatul RMN poate deteriora orice card cu banda magnetica precum cardul de credit, dipozitivele electronice sau mecanice (telefon mobil, ceas etc).

Bijuteriile pot conduce undele electromagnetice si se pot incalzi. Va rugam sa nu purtati haine cu inserturi metalice.

Cele mai importante sunt informatiile legate de contraindicatii absolute sau relative pentru examinare.

NU pot efectua RMN persoanele cu pacemaker, membru artificial, tije metalice sau orice alt fel de obiecte metalice fixate in corp (schije etc, de ex. oculare), valve cardiace,dispozitive intracraniene (clipuri pe anevrisme), pompe magnetice pentru chimioterapie etc;

Unele proteze/stenturi sau implanturi metalice pot fi compatibile RMN, insa este necesar ca medicul care solicita examenul RMN sa precizeze acest lucru;

Informati medicul daca ati suferit o interventie chirurgicala recenta; dispozitivele intrauterine montate in urma cu 10 – 15 ani nu sunt compatibile RMN; anuntati medicul daca aveti alergii la medicamente sau alte substante; pentru RMN nu reprezinta o contraindicatie absoluta de administrare a contrastului, iar administrarea unui antialergic in prealabil scade riscul unor reactii adverse;

Claustrofobia (teama de spatii inguste) reprezinta o contraindicatie relativa; personalul nostru va sta la dispozitie pentru familiarizarea cu aparatul si depasirea acesteia;

Informati medicul daca suferiti de diabet sau disfunctie/insuficienta renala ( acestea pot contraindica administrarea de contrast).

Examinarea este o procedura complet non-invaziva.

Pacientul este asezat pe o masa mobila ce urmeaza a fi introdusa intr-un camp de examen, deschis la ambele capete . In jurul regiunii de interes este plasata „antena”, folosita pentru a primi semnal de la corpul dumneavoastra. Apoi masa este introdusa in cimpul de examinare, ventilat, cu sursa de lumina proprie, astfel incat regiunea de interes sa fie situata in centrul magnetului.

Veti fi rugati sa stati nemiscati/colaborati pe durata examinarii pentru a obtine imagini de calitate cat mai buna, in functie de examen, putind primii comenzi respiratorii.

Pe durata examinarii specialistul SCANMED va monitorizeaza permanent. Veti primi o „pompa” de cauciuc de urgenta pe care o puteti apasa in caz de urgenta, astfel incat examinarea se poate opri in orice moment la dorinta dumneavoastra.

Este foarte important sa cooperati cu specialistul SCANMED, care va va instrui inainte si pe parcursul examinarii.

Specialistul SCANMED va parasi incaperea pe parcursul procesului de examinare, dar va pastra in permanenta contactul vizual si auditiv cu dvs.

Pregatirea pentru examen si completarea chestionarului poate dura aproximativ 15 minute; o investigatie RMN obisnuita dureaza 20-40 minute pentru un segment, dar se poate prelungi daca este necesar (ex. administrare de substanta de contrast) pana la o ora;

Nu intotdeauna se poate anticipa necesitatea administrarii de contrast intravenos; aceasta decizie poate fi luata de medicul specialist radiolog pe parcursul investigatiei, in functie de leziunile evidentiate; contrastul permite caracterizare suplimentara a leziunii si diagnostic mai specific.

Specialistul cu care veti intra in contact va va indica daca este nevoie sau nu sa administrati substanta de contrast. Decizia lui este influentata de patologia dvs. si de necesitatea de a vizualiza anumite detalii in profunzime.

Sunt situatii in care un examen RMN este contraindicat, dupa cum urmeaza: existenta unui stimulator cardiac, existenta protezelor valvulare cardiace, existenta unui stimulator neuronal, existenta unor fragmente metalice la nivel cranian

Este o substanta pe baza de iod, al carui rol este acela de a creste rezolutia in contrast pentru anumite tesuturi. Substanta de contrast poate fi administrate oral sau intravenous (I.V.) si nu este radioactiva

Aceasta va fi eliminata din corp prin urina, in decursul a catorva ore de la administrare. Totusi, in cazul in care pacientul se confrunta cu alergii la iod sau la alte substante, sau cu afectiuni ale rinichilor, este important sa instiinteze personalul medical la sosirea in clinica SCANMED.

Majoritatea pacientilor semnaleaza senzatia de caldura si un gust metalic in gura (determinate de substanta de contrast), insa aceastea dispar la scurt timp dupa examinare.

De retinut:

Puteti sa va continuati activitatile cotidiene imediat dupa examinare;

Investigatia RMN este lipsita de durere (complet atraumatica).

Substanta de contrast paramagnetica administrata intravenos poate avea foarte rar efecte adverse; acestea sunt mult mai rare decat pentru contrastul iodat folosit in tomografia computerizata;

Informati medicul daca sunteti insarcinata; examenul RMN se poate efectua uneori in al 2-lea sau al 3-lea trimestru de sarcina in situatii speciale; nu se recomanda administrarea de contrast in sarcina sau in timpul alaptarii.