Tomografia computerizata cardiaca (CCT cardiac)

Tomografia computerizata cardiaca (CCT cardiac)


Tomografia computerizată cardiacă (CT cardiac) este o metodă avansată de imagistică medicală care utilizează raze X și tehnologie computerizată pentru a crea imagini detaliate ale inimii și vaselor de sânge asociate. Această tehnică poate oferi informații precise despre anatomia inimii, fluxul sanguin și eventuale anomalii sau probleme cardiace.


 


CT-ul cardiac este o metodă non-invazivă, ceea ce înseamnă că nu necesită o intervenție chirurgicală și nu este necesară introducerea de instrumente în corpul pacientului. Acest lucru face CT-ul cardiac o alternativă mai sigură și mai confortabilă decât alte metode invazive de imagistică cardiacă, cum ar fi angiografia coronariană.


 


Pentru a efectua un CT cardiac, pacientul este plasat pe o masă de examinare și este îndrumat într-un aparat de scanare CT, care utilizează raze X pentru a crea imagini detaliate ale inimii. Scanarea durează doar câteva minute și nu provoacă durere sau disconfort.


 


Una dintre cele mai mari beneficii ale CT-ului cardiac este capacitatea sa de a identifica cu precizie calcifierea arterială, care este un indicator puternic al riscului de boli cardiace și atacuri de cord. De asemenea, CT-ul cardiac poate detecta anomalii ale arterelor coronare, cum ar fi stenozele sau blocările, care pot cauza insuficiență cardiacă sau alte probleme.


 


CT-ul cardiac poate fi utilizat și pentru a monitoriza progresia bolilor cardiace și eficacitatea tratamentului. De exemplu, acesta poate fi utilizat pentru a evalua eficacitatea unui stent coronarian sau pentru a urmări progresul unei boli cardiace în timp.


În general, CT-ul cardiac este o metodă sigură și eficientă de imagistică medicală, dar poate exista un risc foarte mic de expunere la radiații. Pentru a minimiza acest risc, medicii pot utiliza doze reduse de radiații și tehnici avansate de imagistică.


 


Toate acestea fac ca CT-ul cardiac să fie o tehnică avansată de imagistică medicală care poate fi utilizată pentru a evalua cu precizie anatomia inimii și a vaselor de sânge asociate. Această metodă poate fi utilă în diagnosticarea și monitorizarea bolilor cardiace și poate oferi informații vitale pentru planificarea tratamentului. Deși există un risc foarte mic de expunere la radiații, medicii pot utiliza tehnici avansate de imagistică pentru a minimiza acest risc.


 


Pentru programări sau informații suplimentare privind procedura CT cardiac, ne puteți contacta telefonic: 021.9215 / 031.7100141 / 0729.202.202