Tomografia computerizată (CT) a feței

Tomografia computerizată (CT) a feței

Tomografia computerizată (CT) a feței este o procedură imagistică care utilizează raze X pentru a obține imagini detaliate ale feței și ale craniului. CT-ul masiv facial este o variantă a CT-ului care se concentrează pe acest segment al corpului uman, fiind adesea recomandat pentru evaluarea afecțiunilor faciale, cum ar fi fracturile oaselor faciale sau infecțiile sinusurilor. De asemenea, poate fi folosit pentru a detecta anomaliile sau leziunile care afectează creierul și structurile nervoase de la nivelul feței.


Procedura de CT masiv facial implică plasarea pacientului pe o masă de examinare care se deplasează în interiorul aparatului de scanare. În timpul scanării, pacientul trebuie să rămână cât mai imobil posibil pentru a obține imagini clare și precise.


De obicei, nu este necesară o pregătire specială înainte de CT-ul masiv facial, cu excepția cazului în care se utilizează substanțe de contrast. Substanța de contrast poate fi injectată în venă pentru a evidenția anumite zone sau structuri ale feței și craniului.


CT-ul masiv facial este o metodă imagistică sigură și neinvazivă, dar poate fi asociat cu o expunere scăzută la radiații X. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile și riscurile acestei proceduri.


CT-ul masiv facial este o metodă imagistică utilă pentru evaluarea afecțiunilor faciale și ale craniului. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre procedura de CT masiv facial, pentru a înțelege în ce constă și ce așteptări trebuie să aveți. De asemenea, este important să urmați instrucțiunile date înainte și în timpul procedurii și să informați medicul dumneavoastră despre orice alergii sau probleme de sănătate pe care le aveți.


 În cadrul clinicii de imagistică medicală de cea mai înaltă performanță - ScanMed - puteți efectua acest tip de procedură la cele mai mici costuri și, respecti 195 RON. 


Vă puteți programa cu ușurință prin apel telefonic la numărul: 021.9215, iar unul dintre operatorii ScanMed vă vor programa cu prioritate. Pentru că știm că în astfel de cazuri, este prioritar pentru duneavoastră să efectuați examinarea rapid, pentru a primi interpretarea, respectiv un diagnostic și tratament, după caz, în cel mai scurt timp cu putință.