RMN umăr la ScanMed București

RMN umăr la ScanMed București

Rezonanța magnetică nucleară (RMN) la umăr este o procedură imagistică non-invazivă, care utilizează câmpuri magnetice și unde radio pentru a crea imagini ale structurilor și țesuturilor din interiorul umărului. Această tehnică este utilă în diagnosticarea problemelor musculo-scheletale și a altor afecțiuni care afectează umărul.


RMN-ul la umăr poate fi folosit pentru a diagnostica o varietate de probleme, cum ar fi leziunile de tendoane, rupturile de ligamente, fracturile, bursitele și tendinitele. De asemenea, poate fi utilizat pentru a identifica anomalii ale oaselor, precum și pentru a vizualiza țesuturile moi, cum ar fi mușchii, ligamentele și tendoanele.


Procedura RMN la umăr poate dura de la 30 de minute până la o oră, în funcție de complexitatea cazului și de zona care trebuie investigată. Pacientul este întins pe o masă de examinare care se deplasează în interiorul aparatului RMN, care constă într-un tub lung și îngust, cu un magnet puternic și antene de radio care sunt utilizate pentru a crea imaginile.


Este posibil să fie necesară administrarea de substanțe de contrast în timpul procedurii pentru a evidenția anumite țesuturi și structuri. Aceste substanțe sunt administrate prin intermediul unei perfuzii în venă, de obicei la nivelul brațului. Este important să informați medicul dumneavoastră dacă aveți vreo alergie sau probleme de rinichi, deoarece anumite substanțe de contrast pot fi dăunătoare pentru aceste condiții.


Deși RMN-ul la umăr poate fi o procedură utilă pentru diagnosticarea afecțiunilor umărului, nu este recomandat pentru toți pacienții. Pacienții care au implanturi metalice sau alte dispozitive medicale implantabile, cum ar fi stimulatoarele cardiace sau cochleare, ar trebui să evite procedura, deoarece magnetul puternic poate interfera cu acestea.


În concluzie, RMN-ul la umăr este o tehnică imagistică utilă și neinvazivă pentru diagnosticarea problemelor musculo-scheletale și a altor afecțiuni ale umărului. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile și riscurile acestei proceduri și să urmați instrucțiunile date înainte și în timpul examinării.