RMN la șold

RMN la șold

Imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) a șoldului este o investigație imagistică non-invazivă și foarte precisă care utilizează unde magnetice și un computer pentru a crea imagini detaliate ale șoldului. Aceste imagini pot fi utilizate pentru a diagnostica o varietate de afecțiuni la nivelul soldului și pot fi foarte utile în planificarea tratamentului adecvat.


 


Procedura IRM pentru șold


 


Pentru a efectua o IRM a șoldului, pacientul este așezat pe o masă de examinare care este apoi introdusă într-un tunel în formă de cilindru. În timpul procedurii, se utilizează un magnet puternic și unde radio pentru a crea imagini detaliate ale șoldului. Procedura poate dura între 30 și 90 de minute, în funcție de numărul de imagini care trebuie să fie efectuate.


 


Simptomele pentru care se recomandă un RMN la nivelul șoldului


 


Există o serie de simptome pentru care medicul poate recomanda o investigație de tip IRM la nivelul șoldului, printre acestea numărându-se::  1. Durere de șold: Durerea în zona șoldului poate fi cauzată de o serie de afecțiuni, cum ar fi osteoartrita, bursita sau fracturile oaselor din zona șoldului. O investigație IRM poate fi utilizată pentru a ajuta la identificarea cauzei durerii și a planifica tratamentul adecvat.

  2. Limitarea mișcării în zona șoldului: Dacă aveți dificultăți în a vă mișca șoldul sau aveți o gamă limitată de mișcare, medicul dumneavoastră poate recomanda un RMN la șold pentru a determina cauza.

  3. Leziuni ale șoldului: Un RMN la șold poate fi reocmandat pentru a evalua leziuni precum entorsele sau rupturile de ligamente sau tendoane.

  4. Suspiciune de cancer: Dacă medicul dumneavoastră suspectează prezența unei tomori în zona șoldului, poate recomanda o investigație IRM pentru a evalua corect suspiciunea..

  5. Evaluarea protezei de șold: RMN-ul la nivelul șoldului poate evalua protezele de șold și pentru a detecta eventuale probleme.


Afecțiunile identificate prin RMN-ul la șold


 


RMNul șoldului poate ajuta la identificarea unui număr de afecțiuni, printre care se numără:  1. Osteoartrita: IRM-ul poate ajuta la detectarea deteriorării cartilajului articular și a osului subiacent, care sunt caracteristice osteoartritei.

  2. Necroza avasculară: Această afecțiune este cauzată de un flux sanguin insuficient către oasele din zona șoldului, ceea ce poate duce la deteriorarea lor. IRM-ul poate fi utilizat pentru a detecta necroza avasculară într-un stadiu incipient.

  3. Bursita: Bursita se referă la inflamația bursei, care este un sac plin cu lichid situat între oase și tendoane.


În orice caz, orice investigație de imagistică medicală se realizează la recomandarea medicului curant și trebuie interpretată de un medic specialist pentru a obține, în definitiv, tratament sau alte metode de tratament eficiente și în direct raport cu tipul afecțiunilor identificate și alte aspecte specifice care definesc pacientul holistic. 


Pentru programări sau informații rapide, nu ezitați să ne contactați telefonic: 021.9215