RMN-ul coapselor - metoda eficienta de diagnostic si monitorizare

RMN-ul coapselor - metoda eficienta de diagnostic si monitorizare
RMN-ul (Rezonanța Magnetică Nucleară) coapselor este o tehnică avansată de imagistică medicală utilizată pentru a obține imagini detaliate ale coapselor și a structurilor asociate, cum ar fi oasele, cartilajele, tendoanele și mușchii. Această metodă non-invazivă de imagistică medicală poate fi utilizată pentru diagnosticarea și monitorizarea diferitelor afecțiuni ale coapselor.


RMN-ul coapselor este o procedură neinvazivă care utilizează un câmp magnetic puternic și unde radio pentru a crea imagini detaliate ale coapselor. În timpul examinării, pacientul este așezat pe o masă de examinare care se mișcă într-un tub lung și îngust care conține un magnet puternic. Imaginile RMN sunt obținute prin măsurarea cantității de energie eliberată atunci când atomii din interiorul corpului sunt expuși la un câmp magnetic și unde radio.


RMN-ul coapselor poate fi utilizat pentru a diagnostica o varietate de afecțiuni, cum ar fi leziunile musculare, ligamentare sau ale tendoanelor, fracturile, inflamația, osteoartrita și tumori. Această tehnică poate fi utilizată pentru a detecta chiar și afecțiuni care nu sunt vizibile în radiografiile standard, cum ar fi leziunile de labrum sau sindromul de impact femoroacetabular.


În plus, RMN-ul coapselor poate fi folosit pentru a ghida intervențiile chirurgicale precum artroscopie, sau pentru a evalua eficacitatea unui tratament în timp. Această metodă de imagistică medicală este sigură și nu utilizează radiații ionizante, ceea ce o face o alternativă mai sigură și mai precisă decât alte metode de imagistică.


Pentru a pregăti pacientul pentru examenul de RMN coapselor, este important să se informeze medicul în avans despre orice implant sau dispozitiv metalic din corpul pacientului, precum proteze de șold, clipsuri vasculare sau stenturi. În unele cazuri, aceste dispozitive pot provoca interferențe cu câmpul magnetic puternic, ceea ce poate afecta calitatea imaginilor.


Vă invităm să consultați lista de prețuri în secțiunea RMN și pentru orice informație suplimentară legată de procedura de examinare, sau programâri, pe puteți contacta telefonic.