Radiologia digitală - tehnologia, de partea pacientului

Radiologia digitală - tehnologia, de partea pacientului

Radiologia digitală reprezintă cea mai nouă formă de investigație radiologică, ce vine cu o serie de avantaje față de radilogia convențională clasică. Printre acestea se regăsesc calitatea net superioară a imaginilor rezultate, precum și posibilitatea de a transmite imaginile în format digital, sau în format CD/DVD. Toate acestea favorizează un diagnostic cât mai rapid și corect.

În cadrul clinicii ScanMed punem la dispoziția pacienților noștri doar aparatura de imagistică medicală de ultimă generație, inclunzând echipamente de radiologie digitală de top. Scopul nostru este să oferim servicii de cea mai înaltă calitate, mizând nu doar pe aparatura de specialitate, ci și pe specializarea și pregătirea constantă a personalului.

Dorim ca experiența dumneavoastră în clinica ScanMed să fie mereu pozitivă, începând de la atitudinea personalului în relație cu problema dumneavoastră de sănătate, și până la furnizarea rezultatelor și interpretărilor de imagistică medicală la cea mai mare acuratețe posibilă.

Radiografia (RX) este o metodă iradiantă, dar neinvazivă și poate fi recomandată de medicul specialist pentru a confirma/infirma un diagnostic sau pentru încadrarea în diverse patologii. Recomandarea efectuării unei investigații de tip radiologic poate veni din partea oricărui specialist, după caz, și în special privind probleme de sănătate de ordin: pneumologic, ortopedic, chirurgical, reumatologic sau urologic. În cadrul clinicii ScanMed efectuăm orice fel de radiografie, în funcție de nevoi, investigații care nu necesită pregătire specială în prealabil, ca în cazul investigațiilor de ordin imagistic precum RMN sau CT.

Investigația nu necesită o pregătire prealabilă. În momentul efectuării investigației, pacientul este rugat să-și îndepărteze hainele, bijuteriile, aparatele dentare mobile, ochelarii și alte obiecte metalice carepot interfera cu procedura.

RX - nerecomandat în sarcină

Investigațiile radiologice nu sunt recomandate femeilor însărcinate și copiilor. Recomandăm ca, în prima parte a sarcinii, femeia să nu fie expusă radiațiilor, deoarece acestea pot produce mutații la nivelul ADN-ului. Atât în cazul femeilor însărcinate, cât și în cazul copiilor, trebuie să se țină cont de același raport risc-beneficiu.