Pregătire pentru ecografia abdominală. Recomandări înainte de procedură.

Pregătire pentru ecografia abdominală. Recomandări înainte de procedură.

Ce este ecografia abdominală?
Ecografia abdominală este o metodă imagistică, ce se folosește de ultrasunete pentru a crea imagini ale structurilor interne ale abdomenului. Această metodă este non-invazivă și nedureroasă. Specialiștii se folosesc de această investigație pentru a identifica posibile anomalii la nivelul pancreasului, ficatului, rinichilor, splinei, intestinelor, vezicii și aortei abdominale.
Ecografia abdominală totală este o metodă de diagnostic sigură, ce nu provoacă dureri și nu pune în pericol pacientul. Ecografia abdominală ajută medicii specialiști să realizeze diagnostice cât mai precise, ca mai apoi să ofere metodele cele mai bune de tratament.

Pregătirea pentru investigație. Ce poți mânca înainte de ecografia abdominală?
Pentru a realiza această intervenție cu succes, există o serie de “reguli’ care trebuie respectate de către pacient, înainte de intervenție. Recomandările pentru garantarea acurateții rezultatelor sunt:
• Pacientul va bea un litru de apă cu minim o oră înainte de intervenție, pentru ca vezica urinară să fie plină.
• Cu jumătate de oră înaintea ecografiei, pacientul nu trebuie să urineze.
• Sunt interzise cu 24 de ore înainte de investigație, alimentele ce pot fermenta. Nu se vor consuma legume, fructe, dulciuri, cafea, ouă sau băuturi acidulate.
• Dacă este necesar, se vor administra pastile pentru eliminarea balonării.


Procesul ecografiei abdominale generale. Cum va decurge investigația.
Ecografia abdominală realizează pe masa de examen, unde pacientul se va întinde orizontal. Persoana examinată este rugată să își îndepărteze hainele de pe abdomen, unde urmează să se aplice un gel transparent. Acest gel ajută transductorul să se miște cu lejeritate pe suprafața pielii, pentru a asigura obținerea unor imagini de calitate. Imediat cum se finalizează procedura, gelul se va îndepărta de pe abdomen, iar pacientul își poate pune hainele la loc.

În urma ecografiei abdominale, persoana examinată își poate relua activitățile și stilul de viață, în mod normal. Nu există restricții post-procedură. Medicul specialist va interpreta imaginile ecografiei și va stabili un diagnostic.

Ecografia abdominală este o procedură pentru care cooperarea și respectarea indicațiilor medicului, de către pacient, sunt necesare pentru o investigație eficientă.
ScanMed oferă investigații de înaltă calitate, realizate de specialiști în domeniu. Clinica noastră imagistică este dotată cu aparatură de ultimă generație, pentru cele mai bune rezultate. Pentru programări și întrebări cu privire la procedură, contactați-ne la 021.9215.