Computer tomograf abdominal - când, cum și de ce?

Computer tomograf abdominal - când, cum și de ce?

Computerul tomograf combina razele X cu tehnologiile avansate computerizate pentru a reda imagini de înaltă precizie, în detaliu, asupra structurilor interne și organelor corpului.
Examinarea CT abdominală este, deseori, recomandată pentru verificarea organelor în cazul în care pacientul acuză dureri sau disconfort, sau în cazul în care există anomalii identificate în cadrul altor examinări, precum ecografia. Organele care pot fi examinate prin intermediul CT sunt: rinichii, splina, ficatul, pancreasul și/sau glandele suprarenale.
Tomografia computerizată este o investigație care poate analiza fiecare segment al corpului uman și presupune, de cele mai multe ori, administrarea unei substanțe de contrast ce are în componență iod. Cu administrarea substanței de contrast, CT-ul face structurile vizibile, pune sistemul vascular principal în evidență și depistează extrem de ușor tumori sau alte anomalii patologice.
În cazul tomografiei abdominale, aceasta investighează organele de la nivelul abdominal, pentru a identifica chisturi, abcese, infecţii, inflamaţii, tumori sau anevrisme, noduli limfatici, corpuri străine, hemoragii, diverticulită, boală inflamatorie intestinală, apendicită, traumatisme etc. Se vizualizează ficatul, pancreasul, splina, intestinele, sistemul urinar, artera aortă.
Computerul tomograf abdominal poate identifica tumori, hemoragii sau afecțiuni hepatice de la nivelul ficatului, tumori sau inflamații de la nivelul pancreasului, afecțiuni ale vezicii biliare, tumori sau afecțiuni ale glandelor suprarenale, precum și identificarea unor leziuni traumatice ale splinei.
În cadrul ScanMed puteți efectua investigații prin tomografie computerizată abdominală cu cel mai nou aparat de scan din piață. Mizăm pe tehnologie și pe livrarea unor servicii de imagistică medicală la un cost corect. Vă invităm să consultați lista de prețuri practicate în cadrul clincii ScanMed și pentru orice informație sau pentru efectuarea unei programăi, ne puteți contacta telefonic.
Computer Tomograf - Prețuri - rog adaugare hiperlink catre ancora lista preturi: https://www.scanmed.ro/ct