Decontarea nelimitată a 7 tipuri de monitoare - acum, posibilă la SCANMED

ScanMed, una dintre cele mai serioase centre de radiologie și imagistică medicală din București, oferă decontare nelimitată pentru 7 tipuri de monitoare medicale, asigurând pacienților acces la dispozitive specializate și rezultate imediate, fără a fi limitați de costuri, conform OUG 218/2020 privind biletele CNAS pentru cele 7 tipuri de “Monitorizari”, aferente programelor nationale.

Monitor 1: Investigatiile paraclinice care se incadreaza in acest tip de monitor decontat de CAS se refera la orice investigatie de radiologie sau imagistica menita sa monitorizeze pacientii diagnosticati cu COVID-19, post-internare spitaliceasca sau dupa finalizarea perioadei de izolare.

Monitor 2: orice pacient care se confrunta cu boli de tip oncologic poate beneficia de decontare a serviciilor de imagistica medicala - ROMN, CT sau radiologie medicala, pentru monitorizare - in caza unei trimiteri CAS cu mentiunea Monitor 2. Va incurajam sa solicitati mai multe detalii medicului dumneavoastra curant despre Monitor 2, daca va confruntati cu orice forma de cancer diagnosticata.

Monitor 3: Daca sunteti pacient diagnosticat cu diabet zaharat, va puteti incadra in decontarea nelimitata a serviciilor de imagistica si radiologie, in baza unei trimiteri cu diagnostic Monitor 3 - scrisa de medicul dvs.

Monitor 4: Pacienții cu boli cardiovasculare beneficiază de servicii decontate CAS nelimitat, in baza unei trimiteri cu diagnostic Monitor 4, daca investigatiile se recomanda pentru monitorizarea bolii cardiovasculare.

Monitor 5: Orice pacient care sufera de o boala rara poate primi de la medicul sau curant trimitere catre investigatii RMN, CT, radiologie cu insemnare Monitor 5, pentru a beneficia de deconatare. Puteti consulta lista de boli rare care se incadreaza in programul national de tratament, aici: http://cas.cnas.ro/page/programul-national-de-tratament-pentru-boli-rare.html

Monitor 6: in cazul in care investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli neurologice.

Monitor 7: in cazul in care investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cerebrovasculare.

Orice pacient care care o trimitere CAS cu insemnarea unuia dintre monitoarele 1 - 7 beneficiaza de prioritate pentru programarea in cadrul ScanMed, iar serviciile sunt decontate integral.

021.9215